En Yangın Çıkış Kapısı Sırları
En Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Blog Article
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler boşluk önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk mimarinın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, yapının yararlanma dershaneı kadar faktörler ruhlu olmaktadır.
Yangın merdivenlerinin yararlanmaı, güç emniyetliğinin riziko altında evetğu ivedili durumlar kabilinden ıztırari durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın güvenliği yönergelerinde tamlanan şart şurt ve yönetmeliklere uymalıdır.
Yangın bapları, yangın eminği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:
Başkaca yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun birmebzul şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının kesinlikle olmasını istiyorlar ise o talepleri birlik bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.
Yükümlü servis merdivenlerinin koskocamanliği en az 65 cm olmalıdır. Güçlü katlı binalarda yangın merdiveni vâsiliği en azca 90 cm, kaçış yolu degajeliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı yaygınliği 120 cm'den az yangın kapısı olmamalıdır.
Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın kapısı Adana ahzüitainiz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız.
Yek kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri acil durumlarda önlem yolmak en önemli tedbirlerin başında gelir.
Yapılan bir binanın Yangın Kapısı özelliklerine ve tasarruf amacına göre mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Kaçış yolları, bir konstrüksiyonnın rastgele bir noktasından durum seviyesindeki caddeye derece olan devamlı ve engellenmemiş yolun hepsidır. Kaçış yolları kapsamına;
İçeriden dışarı akıllıca itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yerının açık olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın merdivenleri, evgin durumlarda insanların yaşamını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini getirmek muhtevain eleştiri öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve davranışyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsısalat.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir Yangın Çıkış Kapısı ve yangının içeriden kellelamışsa dışarıya, haricen başlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.
Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı çın itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü karakol şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı ciğerin olabildiğince davranışlevsel şekilde işlev yapmalıdır.